Вівторок, 16.04.2024, 12:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Львівська Аграрна Палата
Головна » 2011 » Серпень » 26 » Чудо-автомати з молоком
11:16
Чудо-автомати з молоком
До кінця 2011 р. у Київській області встановлять 50 автоматів з молоком. В Україні такий проект впроваджується вперше. Інвестиції складуть EUR 750 тис. У господарств з'явиться можливість реалізувати додатково 15 тис. т молока

Київський губернатор Анатолій Присяжнюк пропагує молоко з автоматів. Він знайшов інвестора, який готовий ризикнути вкладеннями заради цього комерційного проекту і навіть поставить один із них перед входом в свою обитель - перед будівлею Київської обласної адміністрації. Пан Присяжнюк запевняє - бізнес не з дешевих. «Ці автомати дорогі. Один коштує близько EUR15 тис. У цьому році, згідно з попередніми домовленостями, передбачається установка 50 таких автоматів», - сказав пан Присяжнюк. Вартість молока з диво-машини обійдеться покупцеві 7 грн. за 1 літр, що приблизно відповідає цінам на молоко в пакетах київських супермаркетів. 

Термін зберігання такого молока складе три доби, що говорить про те, що автомат буде мати систему охолодження. Хто погодився вкласти в такий ризикований проект - молоко не газована вода, щоб мати дику популярність, губернатор не поширюється, але запевняє, що гроші не бюджетні - приватні.
Один такий автомат, каже Анатолій Присяжнюк, вже встановлено в смт Терезине (Білоцерківський район). Ще п'ять буде встановлено в Білій Церкві. Серед опитаних експертів не знайшлося таких, які повірили б в успіх такої комерційної затії. Адже українські покупці все ще більше вірять бабусі з села, яка продає домашнє, значить - якісне молоко. А в магазинах, мовляв, молока цього не знайдеш. Власникам молочних автоматів доведеться потрудитися, щоб зламати цей стереотип і довести, що в розливній машині - натуральне свіже молоко від виробника.
Проте учасники молочного ринку вважають затію позитивною. «Будь-яка пропаганда споживання молока і диверсифікація каналів його збуту - плюс для виробника», - вважає президент Української молочної асоціації Андрій Дикун. Правда, він вважає, що існує більш дієвий спосіб оздоровлення нації - впроваджувати на місцевому рівні програми по забезпеченню шкіл та садочків натуральним молоком від виробника. При цьому, якщо врахувати поточну собівартість молока на рівні 3-3,50 грн. за 1 літр, власник автоматів матиме непогану маржу при ціні реалізації в 7 грн. за 1 літр.
Голова ради директорів Союзу молочних підприємств Вадим Чагаровський також позитивно оцінює появу молочних автоматів і не згоден з тим, що область - не найвдаліше місце з точки зору реалізації молока. «У містах Київської області населення становить не менше 200-300 тис. чоловік, це немало. Тому вважають таку ідею позитивною. Тим більше, що досвід впровадження молочних автоматів є в Росії. Інша справа, як забезпечити санітарну безпеку такого молока».
Свого часу «Українська молочна компанія» намагалася реанімувати добру традицію продажу свіжого молока в бочках населенню, але зазнала фіаско. З рівнем виробництва 100 т на добу компанія не могла реалізувати в Києві навіть 5 т. Полюблять жителі Київщини молоко з автоматів - покаже час і маркетингова стратегія інвестора.
 
 Джерело: milkua.info 
 
Переглядів: 650 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Хостинг від uCozCopyright MyCorp © 2024