Четвер, 18.04.2024, 21:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Львівська Аграрна Палата
Головна » 2014 » Жовтень » 5 » Перспективи експорту тваринницької продукції в ЄС
12:59
Перспективи експорту тваринницької продукції в ЄС

   Розвиток аграрного сектору України після підписання та імплементації окремих положень Угоди про асоціацією між Україною та ЄС передбачає появу нових галузевих можливостей для  виходу на нові ринки з понад 504 млн. потенційних споживачів. З метою ознайомлення з потенційними перевагами та ризиками для галузей тваринництва 02-03 жовтня 2014 року в м. Київ Європейською Комісією в межах проекту технічної допомоги TAIEX спільно з Асоціацією “Український клуб аграрного бізнесу” проведено семінар на тему : “Регулювання Євросоюзом імпорту продукції тваринництва: що повинні знати українські експортери, щоб скористатись можливостями Угоди про ЗВТ ”.                      У семінарі прийняв участь голова Львівської аграрної палати Павло Музика.

  З вступним словом до учасників семінару звернувся директор Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства України Андрій Гетя та генеральний директор асоціації “Український клуб аграрного бізнесу”  Володимир Лапа, які відзначили сучасний стан та існуючі перспективи просування продукції галузей тваринництва на європейські ринки.

    Експерт проекту TAIEX з Агенції сільськогосподарських ринків Польщі (ARR) Павел Смолінські у своїй презентації докладно висвітлив експортно-імпортні потоки тваринницької продукції в країнах ЄС. Наступний експерт проекту з Міністерства фінансів Латвії Гунтарс Кокінс  розповів про митні процедури, які здійснюються відповідно до вимог ЄС при експортно-імпортних операціях з тваринницькою продукцією і докладно висвітлив алгоритм проведення такої перевірки у власній країні. Експерт проекту з Продовольчої і ветеринарної служби Латвії Едуардс Бакасеевс представив загальні положення щодо гігієни харчових продуктів у ЄС та вимоги необхідні для їх експорту. Важливою та змістовною була доповідь Аллесандро Байгвіні – представника Міністерства охорони здоров’я Італії стосовно положень до гігієни тваринницької продукції і їх маркування, що висуваються ЄС. Наступний доповідач проекту Андре Еверс (Управління продовольства і ветеринарії ЄС – FVO)  представив загальні процедури необхідні для отримання дозволу на експорт з третіх країн  зокрема з України до ЄС. Слід зазначити, що Андре Еверс перебуває у складі групи експертів FVO ЄС, які інспектують молокопереробні підприємства України на відповідність вимогам необхідним для експорту в ЄС. Експерт зазначив, що проінспектовані підприємства ймовірно одержать відповідний дозвіл для доступу на ринки ЄС, оскільки дотримуються технологічних вимог FVO ЄС. Інші доповіді стосувалися впровадженню вимог НАССР виробниками тваринницької продукції і правил щодо підтвердження цих критичних точок контролю відповідно до нормативних вимог ЄС. Особлива увага приділялася відповідним правилам в молокопереробній промисловості, зважаючи на актуальність даної проблеми для виробників з України.

   0З  жовтня учасники семінару ознайомилися з  питаннями виходу тваринницької продукції на ринки ЄС. У доповідях експертів було розкрито проблеми тарифного регулювання і ліцензування, управління тарифними квотами і митними процедурами для країн, які створили з ЄС зону вільної торгівлі, дозвільними документами та процедурою їх отримання, процедурою визнання сертифікатів походження тощо. Надзвичайно актуальною була доповідь експерта Продовольчої та ветеринарної служби Латвії Едуарда Бакасеевса щодо вимог необхідних для включення підприємств України до списку постачальників тваринницької продукції в країни ЄС.

   Протягом дводенного семінар відбулися змістовні і цікаві дискусії голови Львівської аграрної палати Павла Музики з експертами проекту ЄС TAIEX.

Переглядів: 700 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Хостинг від uCozCopyright MyCorp © 2024