П`ятниця, 26.04.2024, 09:14
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Львівська Аграрна Палата
Головна » 2014 » Вересень » 5 » Проект CAPINFOOD в Україні
15:23
Проект CAPINFOOD в Україні

В Ужгороді 7-8 серпня 2014 року відбувся міжнародний семінар проекту CAPINFOOD в Україні орієнтований на сприяння інноваціям та розвитку  підприємництва у харчовому секторі.  Партнерами проекту ЄС CAPINFOOD є представники Бельгії, Італії, Угорщини, Сербії, Румунії, Болгарії, Греції, Словенії, Хорватії, Боснії і Герцеговини, а також  Україна. 

Доповідачі семінару представили досвід інформування громадськості для забезпечення сприятливих умов для інноваційної діяльності у харчовому секторі в країнах Південної та Східної Європи. Керівник міжнародного проекту САPINFOOD з української сторони, доктор біологічних наук, професор Ужгородського національного університету Надія Бойко звернула увагу на можливу співпрацю використовуючи новітні технології, які розробляються закордоном і в Україні та які нескладно запровадити у технологічне виробництво в харчовій та переробній промисловості. 

Особливо цікавими були доповіді учасників семінару від  недержавної наукової асоціації  Cassovia Life Sciences (Словаччина), представники якої Алоїз Бомба та Норберт Бомба  презентували свою організацію, яка є недержавною науковою асоціацією, що займається інноваціями та дослідженнями у медицині. В рамках лабораторій експерти Cassovia Life Sciences проводять серйозні експерименти та накопичують науковий потенціал для усієї європейської спільноти. Саме дана організація є регіональним центром для співпраці з прикордонними регіонами України (Ужгород) та північної Угорщини. У рамках проекту CAPINFOOD досягнуто угоди про впровадження інновацій з 15 підприємствами, які займаються виробництвом продуктів харчування.

8 серпня 2014 року на базі Ужгородського національного університету відбулася міжнародна нарада “Українська національна технологічна платформа «Aгропродовольча»: важливі ініціативи на шляху інтеграції з ЄС в секторі їжа та напої”. Учасникам семінару представлено стратегію, яка буде сприяти налагодженню комунікацій науки, бізнесу, закордонних та вітчизняних підприємств малого та середнього бізнесу. Заступник директора Львівського центру науки, інновацій та інформатизації Іван Кульчицький зазначив, що Україна зараз має всі шанси розвивати інноваційний потенціал, особливо в регіонах розташованих на кордонах з країнами Європейського Союзу.

Участь у семінарі від нашого університету прийняв викладач кафедри  економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені  І.В. Поповича Дмитро Соломонко.

Переглядів: 599 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Хостинг від uCozCopyright MyCorp © 2024