П`ятниця, 29.03.2024, 08:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Львівська Аграрна Палата
Головна » 2011 » Серпень » 26 » Литвин: Ключовим питанням наступної сесії ВР буде закон про ринок землі
10:51
Литвин: Ключовим питанням наступної сесії ВР буде закон про ринок землі


За словами Литвина, зараз навколо питання про ринок землі
За словами Литвина, зараз навколо питання про ринок землі "відбувається нагнітання пристрастей". Фото: Українське фото

Голова Верховної Ради (ВР) України Володимир Литвин вважає, що ключовим питанням, яке розглядатиметься на майбутній сесії парламенту, буде закон про ринок землі. Про це він заявив, відповідаючи на питання журналістів у неділю під час перебування з робочою поїздкою у Житомирській області, передає прес-служба ВР.

"Це дуже важливе питання, і тому потрібна не тільки дискусія, а й проведення необхідної роз'яснювальної роботи, тому що відбувається нагнітання пристрастей", - сказав він.

За словами спікера, дев'ята сесія Верховної Ради шостого скликання повинна бути максимально продуктивною. "Це передостання сесія парламенту нинішнього скликання. І за традицією, а також виходячи з обсягу завдань, які стоять перед державою в плані реформування багатьох сфер нашого життя, вона мала б бути найбільш продуктивною. Роботи багато. Щодня з Кабінету Міністрів і від народних депутатів надходять законопроекти", - сказав Литвин.

Нагадаємо, 2 червня ц.р. Президент Україна Віктор Янукович підписав закон України № 3613-VI "Про державний земельний кадастр". Згідно з актом, державний земельний кадастр - це єдина державна геоінформаційна система відомостей про землі, розташовані в межах державного кордону України, їх цільове призначення, обмеження у їх використанні, а також дані про кількісну та якісну характеристики земель, їх оцінку, про розподіл земель між власниками та користувачами.

Раніше Володимир Литвин заявляв, що закон про земельний кадастр є передумовою для запровадження ринку землі в Україні. Голова ВР зазначив, що такий ринок вже існує, однак у тіні. «У нас відбувається процес скупки, продажу і перепродажу землі, але саме держава має законно очолити цей процес», - підкреслив Литвин. Також він сказав, що вважає неприпустимим в нинішніх умовах продаж землі іноземцям.

Відзначимо, 6 липня ц.р. міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк заявив, що з введенням повноцінної приватної власності на землю в аграрний сектор можна залучати до 80 млрд грн на рік, що майже повністю покриє потреби АПК. За його словами, основними джерелами запозичень можуть стати банківські кредити, частина міжнародних запозичень України та кошти міжнародних інвестиційних компаній.

Наприкінці червня 2011 р. Президент України Віктор Янукович зазначив, що з 2012 р. в Україні запрацює ринок землі. На переконання глави держави, сьогодні фактично підготовлена ​​вся законодавча база, яка дозволить у цьому році завершити роботу по земельній реформі.

Виступаючи у Верховній Раді України зі щорічним посланням про внутрішній і зовнішній політиці України Президент заявив, що мораторій на продаж с/г земель гальмує розвиток вітчизняного сільського господарства і не дозволяє створити ефективні с/г підприємства на основі концентрації земельної власності. На думку Президента, заходи з впровадження цивілізованого сільськогосподарського ринку землі потрібно починати першочергово і невідкладно.

Раніше міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк заявляв, що для завершення земельної реформи потрібно прийняти законопроекти «Про земельний кадастр», «Про ринок земель», «Про консолідацію сільськогосподарських земель» та «Про родючість сільськогосподарських земель».

Нагадаємо, що з 1 січня 2012 р. припиняє діяти мораторій на продаж земель с/г призначення. До цього часу, за словами Президента України Віктора Януковича, має запрацювати ринок землі. Для успішного завершення земельної реформи ще потрібно прийняти законопроекти «Про земельний кадастр», «Про ринок земель», «Про консолідацію сільськогосподарських земель» та «Про родючість сільськогосподарських земель».

Слід також зазначити, на сьогодні середня вартість одного гектара землі в Україні - 2500 дол. при тому, що в світі найменша ціна на землю - 3500 дол. На думку аграрних експертів, після запровадження повноцінного ринку землі ціна може скласти максимум 15 тис. грн за 1 га. За словами ж першого заступника міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглого, після реформи ціна гектара буде близько 19,7 тис. грн.

Переглядів: 625 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Aale#Equacle  
0
вратарь галактики 1080 http://buddypress.org/members/vina2a455a/profile/ - вратарь галактики 2020 фильм вратарь галактики смотреть онлайн

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Хостинг від uCozCopyright MyCorp © 2024