Субота, 20.04.2024, 05:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Львівська Аграрна Палата
Головна » 2014 » Вересень » 20 » Сучасний стан та пріоритети розвитку ринку органічної cільськогосподарської продукції в регіоні
22:39
Сучасний стан та пріоритети розвитку ринку органічної cільськогосподарської продукції в регіоні

20 вересня відбувся у Львівській обласній раді відбувся круглий стіл з  проблем розвитку ринку органічної сільськогосподарської продукції в регіоні. З вступним словом до учасників круглого столу звернувся заступник директора департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Роман Верещинський та координатор Проекту “Pозвитoк органічного ринку в Україні (2012-2016)” Наталія Прокопчук. У своїй доповіді Наталія Прокопчук  відзначила, що метою реалізації проекту який впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) в Україні є стимулювання зростання малих та середніх підприємств органічного харчового сектору через розвиток органічних та регіональних виробничо-збутових харчових ланцюгів. Львівщина є пілотним регіоном для реалізації заходів з розвитку органічного сільського господарства спільно з ЛМГО “Екотерра”, Спілкою виробників сертифікованих органічних продуктів “Органік Україна” та Федерацією органічного руху в Україні. Позитивним прикладом є також щорічні ярмарки виробників органічної продукції, які відбуваються на Львівщині з 2009 року які відбувалися також цими вихідними.

Роздрібні мережі все більше цікавляться просування сертифікованих продовольчих товарів через власні канали збуту оскільки в обласних центрах, зокрема у Львові, спостерігається позитивно зростаючий попит на продовольчі товари при обмеженій пропозиції на внутрішньому ринку.  Виробники    

       Крім того у роботі круглого столу взяли участь і зарубіжні представники, зокрема виробники Польщі, Угорщини, Данії, координатори проекту “Чиста Балтика”, заступник генерального директора ТОВ “РСП “Шувар” Клавдія Гордієнко, виробники органічної продукції та науковці.

Виробник органічної продукції з Угорщини Золтан Семерей запропонував співпрацювати з виробниками сертифікованої органічної продукції в Україні з метою їх подальшого просування на ринки ЄС, оскільки підприємець володіє найбільшою інфраструктурою для зберігання органічної продукції в цій державі. Представник “РСП Шувар” Клавдія Гордієнко запропонувала провести у жовтні цього року Всеукраїнський ярмарок органічної продукції на ринку із проведенням спеціалізованих майстер-класів та семінарів.

Представник єдиного національного з 16 діючих в Україні сертифікаційних центрів виробників органічної продукції “Органік стандарт” проінформував про основні умови та ключові фактори необхідні для проходження сертифікації на підтвердження відповідності виробництвам умовам органічного стандарту. Лише у серпні 2014 року “Органік стандарт”  сертифікувала більше виробників органічної аграрної продукції ніж за весь 2013 рік, оскільки для виробників України відкрилася перспектива доступу на ринки ЄС, які відчувають нестачу пропозиції якісного продукту.

Участь у роботі круглого столу і свої пропозиції для стратегії розвитку органічного виробництва в регіоні надав голова Львівської аграрної палати Павло Музика.

 

 

Переглядів: 973 | Додав: zhyvchek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Хостинг від uCozCopyright MyCorp © 2024